Kom met heel de familie naar de zwembaddag :  zondag 19 november vindt de jaarlijkse Zwembaddag plaats in het Netepark. Voor de gewone toegangsprijs krijgt u heel wat fijne extra's zoals een ontbijtbuffet (van 9 tot 12 uur), zwemstijlanalyse (van 9 tot 12 uur), een kinderdisco (van 10 tot 11.30 uur), aquafitness (van 10.30 tot 11.15 uur) en een pretbad (van 13 tot 16 uur). In de voormiddag zijn er zes banen vrij voor trimzwemmers, in de namiddag zijn er drie banen vrij.

Naast het belang van lichaamsbeweging, wil het stadsbestuur ook het belang van gezonde voeding in de verf zetten op deze zwembaddag. Dat gebeurt op een leuke manier met de Sapjesfiets, een omgebouwde fiets waarmee u zelf een overheerlijke en gezonde smoothie bij elkaar kunt trappen. De Sapjesfietsen staan van 9 tot 13 uur in de inkomhal. Verder zorgt Logo Kempen voor een infostand over de vernieuwde voedingsdriehoek, waarin fruit en groenten een nog grotere hoofdrol kregen dan voorheen.

Reanimatietoestel in Morkhoven

Het stadsbestuur kreeg twee AED-toestellen van het Rode Kruis Noorderwijk-Morkhoven. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar toestel waarmee u een elektrische schok aan het hart kunt toedienen. Het eerste toestel hangt aan het Dorpshuis van Noorderwijk. Het college van burgemeester en schepenen beslist nu om het tweede toestel op het statieplein in Noorderwijk te plaatsen. Het pleintje is centraal gelegen en er vinden tal van evenementen plaats, waaronder een kermis. Er is ook een bushalte en door de fietsostrade is er veel passage van fietsers.

Om mensen met een hartstilstand een zo groot mogelijke kans op overleven te geven, is het belangrijk dat u als omstaander snel en juist kunt reageren. Daarom organiseert het Rode Kruis in november verschillende opleidingen. U vindt alle informatie op www.herentals.be/hartveilig.

Herentalse Geschiedkundige Kring stelt nieuw jaarboek voor

Op zaterdag 23 december stelt de Herentalse Geschiedkundige Kring de zesentwintigste editie van het Historisch Jaarboek voor. De voorstelling vindt plaats om 10.30 uur in het kasteel Le Paige (Nederrij 135). Voor de publicatie van het nieuwe jaarboek krijgt de Geschiedkundige Kring een subsidie van 3.000 euro van de stad.

Het Historisch Jaarboek staat boordevol wetenswaardigheden over Herentals en is geïllustreerd met talrijke foto's en afbeeldingen. De hoofdbijdragen gaan over het beeldje van Onze-Lieve-Vrouw in 't Zand, waaraan talrijke wonderbaarlijke gebeurtenissen werden toegeschreven. Het beeldje werd tot aan de Franse Revolutie vereerd in de Zandkapel, destijds gelegen aan de voet van Kruisberg. Daarna verhuisde het naar de Sint-Waldetrudiskerk. U kunt het boek kopen tijdens de voorstelling en later bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De prijs bedraagt 29 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Herentalse Geschiedkundige Kring (tel. 014-21 33 33, www.hgk.be).